Choď na obsah Choď na menu
 


Smotanovo-malinový zákusok

7. 6. 2019

Ingrediencie

Korpus
7 kusy vajec
7 polievkové lyžice trstinový cukor alebo klasika
4 polievkové lyžice múku - celozrnej špaldovej, obyčajnej, bezlepkovej ...
100 gramov mleté mandle (iné orechy)
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Malinová náplň
500 gramov maliny čerstvé alebo mrazené
2 polievkové lyžice medu, alebo cukru
2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
150 millilitrov vody
Smotanová náplň
250 gramov mascarpone
250 gramov jemny tvaroh
250 gramov smotana na šľahanie
1 kus vanilkový cukor
Dokončenie
200 gramov sušienky typu BB

Inštrukcie

Korpus:

Bielka s cukrom  vyšľaháme do tuhého snehu, krátko prišľaháme žítka a už len ručne zľahka primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, mleté mandle. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. 

Malinová náplň:

Maliny podlejeme trochou vody a dáme variť do rozmrazenia, alebo horúca. Osladíme podľa chuti a zahustíme škrobom rozmiešaným v troche vody. Horúce rozotrieme na vychladený korpus, 

Smotanová náplň:

Mascarpone vyšľaháme so šľahačkovou smotanou a vanilkovým cukrom do tuhého krému, pozor na prešľahanie, môžete pridať 1PL práškového cukru,a k chcete sladšie a už len na nižších otáčkach primiešame jemný tvaroh. Smotanovú náplň rozotrieme na vychladenú malinovú náplň.

Na záver na smotanovú vrstvu poukladáme sušienky. Dáme  stuhnúť do chladničky. Ono chvíľu trvá, kým sušienky zmäknú, ale ako dobre sa koláči krája. Úsmev Navrch môžete dať aj čokoládovu, alebo citrónovu polevu ...., sušienky zmäknú skôr. Úsmev