Smotanovo-malinový zákusok
Ingrediencie
Korpus | ||
7 | kusy | vajec |
7 | polievkové lyžice | trstinový cukor alebo klasika |
4 | polievkové lyžice | múku - celozrnej špaldovej, obyčajnej, bezlepkovej ... |
100 | gramov | mleté mandle (iné orechy) |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Malinová náplň | ||
500 | gramov | maliny čerstvé alebo mrazené |
2 | polievkové lyžice | medu, alebo cukru |
2 | polievkové lyžice | kukuričného škrobu |
150 | millilitrov | vody |
Smotanová náplň | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | jemny tvaroh |
250 | gramov | smotana na šľahanie |
1 | kus | vanilkový cukor |
Dokončenie | ||
200 | gramov | sušienky typu BB |
Inštrukcie
Korpus:
Bielka s cukrom vyšľaháme do tuhého snehu, krátko prišľaháme žítka a už len ručne zľahka primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, mleté mandle. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Malinová náplň:
Maliny podlejeme trochou vody a dáme variť do rozmrazenia, alebo horúca. Osladíme podľa chuti a zahustíme škrobom rozmiešaným v troche vody. Horúce rozotrieme na vychladený korpus,
Smotanová náplň:
Mascarpone vyšľaháme so šľahačkovou smotanou a vanilkovým cukrom do tuhého krému, pozor na prešľahanie, môžete pridať 1PL práškového cukru,a k chcete sladšie a už len na nižších otáčkach primiešame jemný tvaroh. Smotanovú náplň rozotrieme na vychladenú malinovú náplň.
Na záver na smotanovú vrstvu poukladáme sušienky. Dáme stuhnúť do chladničky. Ono chvíľu trvá, kým sušienky zmäknú, ale ako dobre sa koláči krája. Navrch môžete dať aj čokoládovu, alebo citrónovu polevu ...., sušienky zmäknú skôr.