Broskyňová torta
Všetko čo k tomu potrebujeme :
|
80 g |
|
|---|---|
|
120 g |
|
|
150 g |
|
|
2 ks |
šľahačka prášková |
|
1 lyžica |
kakao |
|
700 ml |
broskyňový kompót |
|
3 ks |
broskyňa - čerstvá |
|
6 ks |
vajcia |
|
300 ml |
Postup:
-
1. Príprava cesta: Žĺtky vymiešame so zmäknutým Palmarinom a práškovým cukrom do peny. Pridáme po lyžiciach preosiatu múku, kakao a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto zmiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Upečieme pri 180°C asi 20 minút.
-
2. Upečený korpus necháme vychladnúť a pokvapkáme šťavou z broskyňového kompótu.
-
3. Príprava krému: Vyšľaháme si šľahačku podľa návodu na obale. Opatrne do nej zamiešame pokrájané broskyne (z kompótu) a potrieme ňou korpus.
-
4. Čerstvé broskyne nakrájame na tenké pláty a rozložíme na vrch torty.
