Nepečená maková torta
Ingrediencie
1 | šálka | ďatlí namočených vo vode |
1 | šálka | kokosu |
100 | gramov | mletých orechov |
2 | polievkové lyžice | kakaa |
250 | gramov | jemného tvarohu(plnka) |
250 | gramov | mascarpone(plnka) |
1 | šálka | mletého maku(plnka) |
1 | polievková lyžica | medu(plnka) |
ovocie na ozdobu |
Inštrukcie
1. Datle si s troškou vody vymixujeme na ďatlovú pastu. Pridáme mletý kokos, kakao a pomleté sušienky. Vznikne nám cesto, ktoré sa môže trošku drobiť.
2. Tortovú formu s priemerom cca 20 cm si vystelieme papierom na pečenie a utlačíme do nej korpus. Dáme do chladničky.
3. Pripravíme si plnku. Vymiešame všetky ingrediencie. Dosladíme podľa chuti.
4. Plnku navrstvíme na korpus a dáme na noc do chladničky.
5. Zdobíme veľkou kôpkou čerstvého bobuľového ovocia.
TIP: Ak nemáš ovocie, môžeš medzi korpus a plnku natrieť domáci džem, aby si nahradila ovocnú zložku.