Mandlová bábovka
7. 6. 2019
Ingrediencie
3 | kusy | vajicka |
3⁄4 | šálky | trstinový (kryštálový) cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
100 | gramov | masla |
200 | gramov | mleté mandle alebo orechy |
1 1⁄2 | šálka | polohrubej (bezlepkovej, celozrnej) múky |
1 | balík | prášok do pečiva |
250 | millilitrov | kyslej smotany |
Inštrukcie
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Primiešame k nim vlažné roztopené maslo. Múku zmiešame s mletými mandľami a práškom do pečiva a na striedačku s kyslou smotanou, primiešavame pri nižších otáčkach k vyšľahanej hmote. Hmotu preložíme do bábovkovej formy, ktorú sme dôkladne vymastili a vysypali múkou. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 55 -60 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.